aer conditionat aer conditionat promotii
       
 
 
 

Sfaturi Achiziţie

Aparatele de aer conditionat de tip aplit sunt aparate frigorifice cu compresie mecanica. Aceste aparate racesc aerul din camera unde sunt montate. Racirea se realizeaza prin recircularea aerului prin schimbatorul de caldura de la interior.

Alegerea aparatului se face in functie de necesarul de racire al camerei unde este instalat.Daca doriti sa raciti rapid camere de locuit intr-un bloc obisnuit, puteti alege aparate de aer conditionat de 9000 Btu/h pentru pentru cele cu suprafata pana in 20 mp, iar pentru cele cu o suprafata de pana in 25 mp sunt recomandate aparate de aer conditionat de 12000 Btu/h. Aceste recomandari se fac pe baza calculelor efectuate de-a lungul timpului pentru camere similare de bloc.Pentru camere cu suprafete de pana in 40 mp alegeti 18000 Btu/h, iar in cazul celor cu o suprafata de pana in 50 mp este recomandat un aparat cu o capacitate de 24000 BTU/h.Insa fiecare incapere are particularitatile ei.

De exemplu: O camera de 20 mp situata la parter, cu ferestre spre Nord, nu are acelasi necesar de racire cu o camera de 20 mp situata la ultimul etaj (cu terasa deasupra) si cu ferestrele spre Vest. Cea din urma are un necesar de racire mai mare decat prima.Necesarul de caldura reprezinta suma tuturor aporturilor de caldura ale incaperii respective: aporturi de caldura prin ferestre, prin peretii exteriori, interiori, aporturi de la persoanele din incapere, echipamente electronice, etc.De retinut: Daca necesarul de racire este mic, sub 9000 Btu/h, trebuie sa stiti ca aparate de aer conditionat de puteri mai mici, ex. 7000 Btu/h nu mai sunt in ofertele curente, insa aparatele de aer conditionat au la unitatea interioara termostat si ele vor raci incaperea pana la temperatura stabilita pe telecomanda, adica vor raci mai rapid, compresorul unitatii exterioare va functiona mai putin fata de un aparat de putere mai mica. Este in regula sa puneti
un aparat de putere mai mare intr-o camera, acesta va functiona mai putin.Aparatele montate pe hol reprezinta o solutie relativ des intalnita in ultimul timp, datorita cererilor de tipul "ce aparat imi raceste casa?".

Trebuie sa mentionam ca aparatele de aer conditionat sunt concepute sa raceasca incaperile in care sunt instalate, o paralela intre aparatele de aer conditionat si sistemele de incalzire se poate face astfel "Aparatele de aer conditionat sunt similare cu radiatoarele, nu cu centrala termica".

Mentionam mai sus termostatul de pe unitatea interioara care monitorizeaza temperatura dorita in camera, daca se monteaza pe un hol mic, temperatura va fi scazuta rapid, iar aparatul de aer conditionat va opri compresorul, puterea aparatului este exprimata in Btu/h => de exemplu: un aparat de 12000 Btu/h care merge 10 min este similar cu un aparat de 2000 Btuh care ar merge 1 ora continuu.

Asadar, modul de gandire "am un apartament de 50 mp, o sa pun in hol un aparat de 24000 Btu/h" este eronat. Ce se poate obtine totusi cu un aparat montat in hol? Necesarul de racire de care vorbeam mai sus este suma tuturor aporturilor de caldura, asta consideran si pierderile catre spatiile neclimatizate, care pot fi interpretate ca beneficii pentru camerele alaturate.

In anumite cazuri, necesarul de racire pentru incaperi este mic, ex. dormitoare de 11-14 mp care sunt destul de intalnite, se pot raci la
un nivel acceptabil, insa retineti:
Datorita amplasamentelor diferite, structurii diversificate ale incaperilor precum si altor necunoscute nu se poate face o regula. Exista situatii in care se doreste ameliorarea temperaturii cu 2-3 grdC fata de temperatura in mod curent din incaperea respectiva si atunci beneficiarii respectivi sunt multumiti, insa sunt si situatii in care nu este acceptabil.Alegerea instalarii unui aparat in hol trebuie sa va apartina.

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

AER CONDITIONAT       |       INSTALARE       |       INFO UTILE       |       CUM COMAND       |       CONTACT      

© Copyright 2010 Whirlpool Toate drepturile rezervate. Whirlpool este marca inregistrata Whirlpool, USA.

 

 

 

r'+'ipt>')}